středa 14. prosince 2011

kde bydlí ježíšek?

Kam posílat seznamy dětských přání? Jakou napsat adresu? A kde vlastně bydlí Ježíšek? Důležité dětské otázky na které my dospělý vlastně neznáme jasnou a přesnou odpověď. Stejně jako třeba na otázku jak vlastně Ježíšek vypadá. Já si pamatuji, že jsem psala Ježíškovi dopis a ten jsem vložila mezi křídla oken. A když už tam po chvíli nebyl, udivilo mě to. Ježíšek si ho vzal. Bylo to malé kouzlo. A velká záhada.

Také se mi ale líbí jiný nápad vynalézavých Čechů. V televizních zprávách dávali reportáž o novém a velice nápaditém systému, jak jednoduše děti Ježíškovi mohou svoje přání a touhy sdělit a poslat. Jednoduše nafouknou obyčejný balónek, na něj opatrně napíší nebo nakreslí, vše po čem jejich dětská dušička momentálně prahne, nebo vloží malinký dopis přímo dovnitř a balónky pak hromadně vypustí vzhůru k nebesům Ježíškovi. No není to vlastně jednoduše logické? Kde jinde by Ježíšek mohl bydlet, než v nebi a jak jinak mu dopisy poslat než pomocí balónku, který ho vynese  k blankytným nebesům. A pokud se tako událost uspořádá hromadně na náměstí, mají z toho děti i velice krásný zážitek. No řekněte není to krásný nápad? Desítky dětí pohromadě s rozzářenýma očima, plné očekávání a žasnoucích nad nespočtem balónků letících do nebe.

Skvělý a jednoduchý nápad, který by se jistě mohl zařadit ve všech městech, obcích a vesničkách k tradičním předvánočním zvyklostem.

 

Kde bydlí Ježíšek? Přece v nebi, to je jasné.
Ježíšek narozdíl od Santy Clause nemá konkrétní bydliště, ale protože Ježíšek je vlastně vánoční podoba Ježíše Krista, můžeme tedy usuzovat, že bydlí v nebi, po boku svého otce Boha.

Tak jako každý rok, tak i tento a všechny další budeme psát dopis s našimi vánočními přáními. A klasicky dáme dopis Ježíškovi za okno. Ať je doba jakkoliv vyspělá, ani v době počítačů se Ježíšek nikam nepřestěhoval. Ten bude stále bydlet v nebi.
Dodržujete tuto mile naivní tradici? Pokud se chcete dozvědět víc o vánočních tradicích, článek najdete zde na webu v článku Vánoční tradice.

Ať je nám 5 nebo 50, stále si rádi připomeneme tuto vánoční tradici a spoustu dalších.

A proč ne? Proč se chovat jenom racionálně jen proto, že jsme více či méně dospěli a na takovéto věci už přeci dávno nevěříme. V tom jsou svátky krásné. Ne v překotných nákupech, šíleném úklidu a honičce jen proto, abychom si pak na jeden jediný večer sedli a hráli si na pohodu.

Stále více slyším slova jako „Nesnáším Vánoce“, nebo „Už zase Vánoce, to je hnus..“ a podobně. Ale proč je vlastně nemáme rádi? Právě proto, že si z nich děláme něco nezdravého a stresujícího. Sami sebe nesnášejme, my sami si vytváříme svoje svátky. A tak tyto svátky pohody zaměňujeme za svátky šílenství, stresu, přejídání se, depresí a v nejednom případě dokonce hádek. Proč musíte třeba vy hospodyňky napéct 25 druhů cukroví? Proč jich nenapečete třeba 5 a neodpustíte si následné bědování jak jste uvázané u plotny jak pes u boudy?  Ozdobit stromeček není problém. Napéct pár druhů cukroví zabere jedno odpoledne. Připravit kvalitní chlebíčky a trochu ovoce na stůl zabere sotva hodinu. Úklid? Pokud nejste dobytek a uklízíte tak jako každý pravidelně, nepotřebujete gruntovat týden jakoby jste měli doma smetiště.

Co všechno ještě potřebujete k tomu, aby bylo jeden večer všechno perfektní?

Nebo nemáte rádi svátky proto, že že utratíte za dárky i to, co nemáte? A je to nutné utratit o Vánocích všechny úspory za tisícové dárky a obdarovávat všechny lidi které znáte? Tak proč jim ty dárky dáváte? Abyste vypadali dobře? Protože se to má? Zní to možná špatně, ale pokud vám to není příjemné, tak to nedělejte. Nedávejte nikomu nic, protože takové dárky nejsou upřímné, nejsou ze srdce, nebo si přestaňte stěžovat. A nebo to prostě a jednoduše nepřehánějte. Nevydávejte ze sebe víc, než si můžete dovolit. Vaše děti nemusí dostávat dárky za 25 tisíc, pokud váš měsíční příjem domácnosti činí 30 tisíc.

A hlavně nebuďte přes svátky otrávení. Jiní lidé je rádi mají, tak proč je kazit jim jen proto, že vy máte problém? Sedněte si, uklidněte se, dívejte se na pohádky a zapomeňte na tradice ve formě šílení a stresování se. Vzpomeňte si raději na tradice, které mají vnést do Vánoc klid, pohodu a zábavu. Máte zrovna v plánu umýt okna? Je to opravdu tak nezbytné zrovna v téhle zimě? Sedněte si raději, vezměte do ruky tužku a napište Ježíškovi co byste si přáli pod stromeček. :)

Přeji krásné Vánoce plné pohody a prosím Vás, nekažte si je zbytečně.

převzato z webu http://flamendr.cz/kde-bydli-jezisek/

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me