neděle 17. října 2010

minirecenze solární kobylky :o)

Před několika dny jsem objednal pro svoji kamarádku solární kobylku, kterou inzeruji na svých stránkách k prodeji: http://bbone99.blogspot.com/2010/01/solarni-brouk-za-125-kc.html

Dorazila kobylka zabalená v plastovém obalu, po vybalení moc nereagovala na světlo, vypadala celkem pěkně, měla velká tykadla.

Na světlo v kancelářském prostředí začala reagovat až skoro na úrovni cca 20 cm pod lampičkou. V žádném případě nikam nechodila, funguje na principu vibračního motorku umíštěného v jejím těle a který rozvibroval její tělíčko, takže v podstatě drobně poskakovala po podložce a tím simulovala pohyb.

Ve finále je tedy dobré umístit ji na pixlu od kafe, která má uzávěr ohraničený tak, aby z něj nemohla vyskočit. Působí vtipně, přitahuje pozornost kolemjdoucích.

V žádném případě tedy nereaguje na běžné světlo, možná by mohla poskakovat i na přímém slunci za velmi slunného dne, ale to jsem neměl příležitost vyzkoušet.

Existuje taky nabídka solárních autíček, nicméně si nedovedu představit, že by za nimi někdo pobíhal se silnou baterkou a nutil je jezdit.

Takže je to pěkná kravinka k pobavení, možná demonstraci použití solárního pohonu (což byl důvod objednávky z tohoto blogu od jedné paní), ale tím použití zřejmě končí.

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me