úterý 22. června 2010

Google command line tipy a triky

uznávám, že je to prasečina, ale kdo z vás nevládne angličtinou, třeba ho trošku nakopne tenhle strojově přeložený text.

Pro ostatní dávám odkaz na původní článek na lifehacker.com - http://lifehacker.com/5568817/five-really-handy-google-command-line-tricks

---------------------------------------------------český překlad přes google translator

Pět Opravdu Handy Google Command Line triky

With správné příkazy, můžete se obrátit svůj oblíbený příkaz-line textový editor do rozptylování-free Google Docs app, přidávat nové události do Kalendáře Google, upload obrázků na Picasa nebo video na YouTube, můžete zálohovat vaše data Google, a více. Zde je návod, jak to funguje.

V pátek, Google vydala GoogleCL, vyzývavý příkazového řádku programu, který komunikuje s Google službám z jakéhokoli * nix-přátelské příkazového řádku-line (na Windows, Mac nebo Linux). Strávili jsme víkend hraní si s ní, a teď jsme sdílení pár z nejlepších způsobů, jak jsme byli uvedení do užívání.
Co budete potřebovat

Než budete moci spustit některý z chladné příkazy níže, budete muset mít nainstalovaný pár věcí, které si GoogleCL nahoru a běží na vašem systému.

    * Uživatelé Windows, budete chtít nainstalovat Cygwin. (Pokud nejste obeznámeni s Cygwin a jak to funguje, podívejte se na Gina je úvod do Cygwin.) Pokud byste opravdu raději zůstat u příkazového řádku Windows ', můžete nastavit GoogleCL s těmito pokyny místo.
    * Python-version.jpgIf jste tak již neučinili, musíte mít nainstalovaný Python 2.5 nebo vyšší na vašem systému. Chcete-li tak učinit, jednoduše zadejte python-V ve vašem příkazového řádku (viz screenshot).
    * Dále budete potřebovat stáhnout a nainstalovat dva nástroje od Google. První z nich je GData-python-client, druhý je GoogleCL-hlavní nástroj, který řídí triky níže. Pro více informací o instalaci, podívejte se na Whitson pokyny pro instalaci GoogleCL. Pokud jste uživatel Windows a má nějaké potíže zjišťuje, instalace, podívejte se na Cygwin-specifické instrukce PC World.

Nyní, když mám všechno rozběhne, pojďme se podívat na některé z nejlepších triků můžete splnit.
Use Your Command Line jako rozptýlení-free, Google Docs--couval-Up Text Editor

Rozptýlení-volné textové editory jsou všechny vztek v těchto dnech, ale kdo potřebuje vymyšleného novou žádost, aby vám plain text textový editor, když GoogleCL může udělat stejnou věc-a když budete hotovi, nahrát své výsledky do svého Google Docs účet při každém uložení. Na oheň si vlastní minimalistický, rozptýlení-bez GoogleCL textový procesor z příkazové řádky, tak zkuste něco jako:
Google Docs edit - nadpis "To-Do List" - editor vim

Příkaz výše bude otevřít a upravit existující dokument ve vašem Google Docs účet, pokud existuje, pokud ne, bude to vytvořit jednu s názvem jste zadali. Poslední kus, - editor, určuje, které z příkazové řádky textového editoru budete pracovat palců Pokud jste svištět s vim, pak budete pravděpodobně chtít použít. Pokud si nejste všechny, které znám nebo pohodlné s vim, doporučoval bych editace pomocí nano, příkaz-line textový editor, který je trochu víc jako psaní v běžném textovém editoru, a bude vypadat tak:

Chcete-Do List - Google Docs.jpgWhen jste dopsal a chcete nahrát své výsledky na Google Docs, v nano typu Control + X nahrát výsledky Docs a opustit svého textového editoru. (Můžete požáru zpět do editovat stejný dokument kdykoliv pouhým opakováním příkaz výše).
Rychle přidat každém případě do Google Calendar se srozumitelným jazykem

Můžete rychle přidat každém případě do svého Google kalendáře s GoogleCL s jedním příkazem a srozumitelným jazykem. Například, když jsem byl jednoduše zadejte následující příkaz:
Kalendář Google přidat "Večeře zítra ve dvacet hodin s Ellen na Figaro"

... a stiskněte klávesu Enter, bude GoogleCL vytvoří událost v kalendáři a přijít na to, co jsem chtěl o tom, kdy a kde. Je to stejné Quick Add funkce k dispozici na stránkách Google Calendar, ale nemáte k požáru do Vašem webovém prohlížeči a počkejte, až Kalendář nahrát jej použít. Můžete zadat, kdo, co, kde a kdy, a Google Calendar se přijít na to ostatní.
Upload složky Obrázky na Picasa

Jistě byste mohli otevřít desktop Picasa app, ale pokud máte složku plnou starých fotografií, které chcete nahrát do Picasa na okamžik, upload GoogleCL nástroj je skvělá volba:
Google Picasa vytvořit - název "My Awesome bazén Party" ~ / fotky / poolpartypics / *

As pravděpodobně jste přišel na to,-název naznačuje, že "My Awesome bazén strana" je název nového alba, a na složku Directory po které je složka, to bude vkládat obrázky z. Ty by mohly nahrát obrázek individuální, ale pokud chcete nahrát celou složku, ujistěte se, že patří hvězdičkou na konci cesty. Když se to dělá, měli byste vidět všechny ty fotky a připraveno k podílu na vašem účtu Picasa Web Albums. Bazén foto z lepiaf.geo.
Nahrát video na YouTube

Já vlastně nesnáším pomocí YouTube je on-line Uploader, takže jsem hlavně zájem o tenhle. Můžete si nahrát jakékoliv video na YouTube například takto:
Google YouTube post - kategorie Technologie ~ / Desktop/maddow-talks-lifehacker.mp4
Plánování záloh pro vaše data

Možná jeden z nejužitečnějších způsobů, jak byste mohli dát GoogleCL k použití off bat-zvláště pokud jste paranoidní s myšlenkou, že ukládání všech vašich dat online-je zálohovat data z vašich služeb Google. V jediný příkaz pro každou službu, může GoogleCL zálohovat všechny vaše kontakty, Docs, a Picasa fotoalba, například, a já bych asi Podpora zálohování zlepší pro většinu služeb. Zde je návod, jak to funguje pro kontakty, Picasa, a Docs.

Google Kontakty
Google seznamu kontaktů> contacts_backup.csv

To bude potrubí všechny vaše kontakty do čárka-oddělený seznam, který lze snadno importovat do jiných aplikací pro správu kontaktů nebo jednoduše uložit do záložní složky, jen v případě.

Picasa Fotky
Google Picasa si *

Google Docs
Google Docs dostat * ~ / Desktop / Doc_Backup /

Poznámka: Dokumenty zálohování není dokonalý jen zatím (tabulky nejsou podporovány, a já jsem musel zadat konkrétní složky Chtěl jsem stáhli místo ní nechal mě chytit všechno najednou, ale GoogleCL byl propuštěn v pátek a již aktualizovány jednou tento víkend , takže bych očekávat Některé z těchto nástrojů se dostat mnohem lépe v čase.
Rozšiřování Co GoogleCL Can Do s ostatními nástroji

Jak jste asi zjistili po prozkoumání několika výše uvedených činností, GoogleCL jeho syntaxe je velmi jednoduchý. Chcete-li spustit příkaz, jednoduše zadejte Google následovaný službu, kterou chcete otevřít (např. kalendář), následuje typ akce, kterou chcete provést pomocí této služby (např. vytvářet, editovat, mazat, post, atd. ). Konečně, budete přidávat nějaké specifika po podání této žaloby založené na co to je právě děláte (např. soubor, který chcete nahrát, název, který chcete dát do nového dokumentu, nebo událost, kterou chcete naplánovat).

S ostatními nástroji a triků, můžete dělat nejrůznější zábavné věci věci se svým Google data. Více než na Smarterware, Gina navrhl pomocí nástroje kalendáře pro zobrazení programu dne při každém otevření nového terminálu přidáním:
echo "Next 24 hodin:" Google Calendar dnes titul

... Do svého ~ /. Bash_profile souboru. Whitson navrhl potrubí výsledky textový soubor pro použití s něco jako GeekTool (Mac) nebo Rainmeter (Windows)-oba který může zobrazit textové soubory na vaší pracovní ploše. Příkazem:
Kalendář Google dnes title> myagenda.txt

... By to trik pěkně. (Větší-než znamení potrubí výstupu jakéhokoliv příkazu do souboru, takže myagenda.txt by obsahoval stejný text vrátil do příkazového řádku.)

Cron je
Snad nejvíce užitečné, mnoho úkolů, k dispozici-zejména v souvislosti s stahování záloh nebo přesouvat složky pre-definovaný obsah-může dostat zvláště užitečné, pokud si je zřídil pro spuštění jako cron. Cron plány libovolný příkaz na základě uživatelem definovaných-krát, takže si mohl nastavit cronu, řekněme, download zálohování vašich fotografií Picasa na týdenní nebo noční základ. Pokud jste novým plánování s cron, podívejte se na IBM Úvod do cron.

Pokud jste si pohrávala si s GoogleCL přes víkend-nebo čtení prostřednictvím některé z těchto návrhů vám dal nějaké nápady-Poslechneme si, jak chcete využít GoogleCL v komentáři.

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me