čtvrtek 17. prosince 2009

zvláštní článek o ČEZu - reakce na RESPEKT

V poslední době se množí články o energetickém gigantu ČEZ, nejen v televizi, ale i na internetu a v tištěných médiích.ABC2a91dc_roman

Sérii poslední doby odstartovalo asi před měsícem vyšetřování komisařů EU v sídle firmy ČEZ, následovalo několik obvinění od finančních skupin, tuším investiční skupiny Penta a firem kolem Tykače.

Dneska to korunoval článek na serveru kurzy.cz zde: http://zpravy.kurzy.cz/203363-vyjadreni-cez-k-clanku/

OK, proč by ČEZ nekomentoval články, působí to tak, že byl nařčen zbytečně, ale upřímně, když se začtete do textu, možná i budete souhlasit s vyjádřeními a zdůvodněními.

Jenže odhlédneme-li od, jak rád říkám, lokálních potyček, kdy nějaká správcovská firma zdůvodňuje svůj nákup nemovitostí. Můžeme souhlasit s tím, že uspěli v soutěži, koupili si nemovitost za, řekněme, možná i tržní cenu, tudíž je všechno v pořádku.

Zarážející na tom je, že firma typu ČEZ je v každodenním ruchu a takovýchto smluv uzavírá desítky, možná stovky. Objem popsaných obchodů se pohybuje v rámci jednotek, možná jednotek desítek milionů korun. Když budu chtít, možná za měsíc či dva vygeneruju podobný objem transferu nemovitostí (musel bych se ale hodně snažit). Například České dráhy, O2, kdovíkdo ještě, běžně uzavírají podobné smlouvy, prodávají nemovistosti, atd...

Proč ale zrovna ČEZ, coby firma s miliardovým majetkem a ziskem, má potřebu reagovat na takovéto šarvátky. To mají v úmyslu komentovat každou fámu či polopravdu, která se okolo nich prožene?

Proč podobně nekomentovali vyšetřování EU a obvinění ostatních finančních skupin? Proč nekomentují to, co včera proběhlo Zprávami, že nějaká tichomořská zemička, jak jsem pochopil jakoby jménem Greenpeace, se chce zúčastnit konzultací při modernizaci jakési elektrárny ČEZu, protože v ní ČEZ údajně ingoruje moderní technologie a rve tam nějakou starou sračku, což bude mít negativní vliv na okolní prostředí?

Právě toto ve mě vyvolává otázky, co se za tím tedy skrývá? Podle mě je to úhybný manévr před nějakou jinou manipulací... Toto jsou otázky, které mě, coby majitele skoro 30 akcií ČEZu, napadají. :o)))

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me