pátek 4. prosince 2009

večerní fotky z terasy budovy BBC

Páteční večer na cigáru na terase jedné z budov pražské 30112009743Brumlovky. Na první fotce je vidět vjezd do nové budovy Philadelphia, fotky jsou trošičku rozmazané, protože jsem je dělal večer mobilním telefonem.

Má to svoji atmosféru, zvlášť, když se na stavbě ještě pracuje a nová budova je osvícená z jeřábu a pracujícími dělníky.

Druhá fot30112009745ografie se snaží zachytit celou budovu Philadelphia, je na ní vidět, že je celkem vysoká, na levé straně je pak vidět část budovy ČEZu. Budova je ve stádiu rozpracovanosti, dělníci na ni teprve umisťují skleněnou fasádu, nicméně asi před měsícem budova dospěla do konečné výšky. Tuším, že je to cca 18 pater.

Panovaly fámy, že se do ní bude stěhovat pražská centrála České spořitelny a.s., ale už jsem slyšel i jiné fámy, které to vyvracely. Každopádně nastěhování dalších pracovníků do již tak vytížené lokality bude znamenat ještě větší nedostupnost restaurací, služeb a to vůbec nemluvím o parkovacích místech.30112009746

Na další, opět rozmazané :o) fotce je vidět levá strana budovy, myslím, že tam lehce prosvítá i Žižkovský vysílač. Naštěstí to úplně nezastínilo výhled z ostatních budov.

Když jsem se na to tak díval, napadlo mě, jestli náhodou Philadelphia nebude stínit šíření televizního30112009744 signálu ze Žižkova. Snad na to pamatovali a nebudou takto ohrožovat lidi z přilehlých domů, kterých je právě v "ohroženém" místě celkem dost.

Další fotografie zabírá kus Philadelphie s částí budovy ČEZu, kde toho času končili inspektoři vyšetřování, které, jak jsme se dozvěděli tento týden, zhatilo obchod za 12 mld. Kč. :o)30112009747 

Poslední fotka pak zabírá část terasy budovy, ze které jsem to celé fotil (kdopak uhádne která je to firma?) s částí ČEZu, za nímž je vidět, že i tam jsou jeřáby a probíhá tam výstavba zřejmě další expanze právě administrativních budov ČEZu.

Tolik asi ke svému pátečnímu focení 30.11.2009. Tak mě napadlo, že bych si mohl pořídit nějaký lepší foťák :o)))  

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me