neděle 8. ledna 2012

zaměstnávejte důchodce a služebně staré zaměstnance !!!

Když jsem jen tak pro zajímavost surfoval po serveru jobs.cz, narazil jsem na článek okolo novinek v zákoníku práce. Už jsem o něm několikrát slyšel a musím říct, že ve mě vyvolává divné pocity. Nejdřív dám citaci, pak se k tomu vrátím:

Novela zákoníku práce přináší i další změny. Mezi nejdiskutovanější patří vyplácení odstupného. Člověk, který odpracuje v podniku méně než rok, při propuštění dostane nově jeden průměrný měsíční plat. Pokud bude ve firmě od jednoho do dvou let, náležet mu budou dva platy. Když odpracuje více než dva roky, budou to jako dosud tří průměrných výdělky.

Musím říct, že tohle prostě nechápu. I když jsem “pravicově smýšlející volič”. Tímhle vlastně zákonodárci říkají: Vážení zaměstnavatelé, až budete přemýšlet, koho vyhodit, tak si tam nechte důchodce a lidi, kteří na svých židlích sedí roky a vyperte ty, co jste nabrali v posledním roce a hned po nich ty, co jsou tam teprve dva roky.

Co je tohle za kravinu?

Stále se mluví o mobilitě pracovních sil, že lidi se nemají bát měnit práci, působí to blahodárně i na zaměstnavatele a pak tady pánové v parlamentu uzákoní něco, co lidi za tohle chování trestá.

OK, pochopil bych, kdyby to udělali plošně - jen jeden plat každému. Uvolnili by tím zaměstnavatelům ruce a ti by se nemuseli bát vyplácet odstupné, i když, ruku na srdce, odbory ve větších firmách už dávno vyhádaly se zaměstnavateli standardní 3 platy odstupného pro všechny. Ale proč máme v zákonech diskriminaci podle let strávených na pracovišti? Nechápu...

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me