sobota 28. ledna 2012

Co jsou to tantrické masáže?

Definice tantrické masáže podle Sdružení pro tantra-masáž (Tantramassage-Verband).

Masáž je jedno z nejjednodušších umění, jak uvolnit tělo. Současně je to jedna z nejpřímějších metod, jak navodit hlubokou komunikaci s druhým. Je také prostředkem k vyjádření lásky a soucitu. Jako taková zaujímá důležitou pozici v umění lásky.

Naše společnost by měla obrovský užitek z toho, kdyby si osvojila zvyk, dávat si navzájem uvolňující a terapeutickou masáž. V Asii a Orientu zná snad každý nějaké masážní techniky. Masáž je součástí životního stylu prostých vesničanů, obyvatel velkoměst, kurtizán i jogínů.

Masáž je léčivá a uvolňující. Efektivní masáž může zahrnovat vše od silného hnětení svalů po jednoduché přikládání rukou. Tajemství jejího účinku počívá v záměru, koncentraci a důvěryhodnosti masírující osoby, spolu s důvěrou a odevzdáním masírované osoby. Ruce léčitele vyzařují určitý náboj, který pozitivně ovlivňuje životní energii přijímajícího. Masáž používáme pro probuzení a osvěžení fyzického a subtilního těla. Současně je důležitou pomocí při řízení sexuální energie.
Cílem tantra masáže by neměla být ztráta energie ejakulací či orgasmem, ale naopak udržet si tuto energii a vést ji do celého těla. Opakovaným nabíjením těla touto energií, pak můžeme dosáhnout stavu extáze, nebo ji využít na léčení.

Tantra masáž není sexuální spojení. Protože názvy „tantra“ a „tantra masáž“ nejsou chráněné, užívají se tyto výrazy i ve veřejných domech , kde je jediným cílem ejakulace. Tím se sice zbavíme na chvíli napětí, ale po krátké době se nutkání objevuje znova a my se tím dostáváme do začarovaného kruhu sbírání a vypouštění energie, místo toho aby jsme se naučili sexuální energii využít.

Při tantra masáži je východiskem tantrická nauka. Tato masáž je tancem energie a lásky. Z tantrického pohledu jsou masáže vědomé doteky, které dáváme nebo přijímáme. Masáž by měla být příjemná pro oba. Meditativní tantra masáže mluví jazykem beze slov, dávají zažít bezčasovost a jsou oslavou něžnosti a smyslného bytí. Doteky přesahují samotné tělo, a oslovují také ducha a sexuální spiritualitu.

K lidskému tělu patří také genitální oblast. V jiných masážích zůstává pohlaví nedotčeno. Masáž genitální oblasti ozdravuje naše pohlaví, které bylo dlouho zanedbáváno. Díky speciálním masážním technikám se rozpouští staré bloky, usazeniny a zatuhliny. Energie může opět proudit. Masáž pohlaví řeší a léčí obvyklé problémy spojené s našimi sexuálními orgány: impotenci, bolestivý pohlavní styk a nízké sexuální libido.

V těchto na sebe volně navazujících kurzech vás provedeme uměním tantra masáže.Vědomým dotekem a láskyplnou přítomností budeme objevovat hlubší dimenze energetické podstaty svého těla. Citlivým způsobem budeme probouzet svou sexualitu v její kráse, síle a nevinnosti.

Umění doteku: >>>
  • filozofie a technika tantrické masáže
  • princip uctění dotekem
  • základní přístup – dávání a braní
  • rituální omývání, peří, srst, olej…
  • přítomnost, vnímavost
Joni a lingam: >>>
  • Vás navíc seznámíme s postupem a přístupem k masáži ženského a mužského pohlaví.
  • Dotkneme se aspektů léčení i potěšení: uvolnění svalové tkáně, zvyšování citlivosti a vědomí v pohlaví, budování a udržování energie, její rozšíření z pohlaví do těla.

Převzato z http://www.tantraworld.com/cojetm.php.

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me