sobota 22. ledna 2011

komunitní vyhledávání–marketingové kecy I (jakože jedna)

community_tracker
deep-web-sites

Nejobsáhlejší vyhledávání lidí na webu
=========================
Existuje mnoho důvodů, proč byste mohli potřebovat vyhledat někoho na webu. Může to být ztracený příbuzný, dávná láska, spolužák nebo spolupracovník či obchodní partner. Vyhledání přes google nebo seznam vám často pomůže, ale nebude fungovat ve všech případech.

Jak je možné, že nejlepší vyhledávače selhávají při hledání lidí? Odpověď je jednoduchá, i když ji málokdo zná. Na internet se skládá z několika částí, z nichž jedna se označuje jako Hluboký web. Můžete ho znát i pod označením Neviditelný web. Obojí je část internetu odkazující na obrovské úložiště podkladového obsahu, jako jsou dokumenty v online databázích, kam obecné vyhledávače nemohou dosáhnout. Důvodem je například specifičnost každého takového zdroje a firmy jako Google nebo Seznam je nevnímají natolik důležité, aby k nim stavěli zvláštní vyhledávací přístupy.

Odhaduje se, že hluboký web ukrýtvá 500 krát více informací, než je viditelných na povrchu. Mnohé z nich vám však nejsou nijak užitečné, často jsou dokonce tajné.

community_tracker je však zaměřen na vyhledávání v hlubokém webu se zaměřením na propojení lidí v komunitách a určen ke snadné identifikaci toho, koho hledáte.

Ukážeme typické příklady, v čem vám může community_tracker pomoci:
- zajímá vás, kdo je osoba, která vám poslala email? Jak vypadá, kde žije?
- máte nového obchodního partnera a neřekl vám, že většina ze společností, ve kterých je jednatelem je v likvidaci?
- chtěli byste vědět, jestli má váš kamarád nebo kamarádka konto na facebooku nebo fotografie v Picasa webových albech?
- zajímáte se o známou osobnost a přemýšlíte, v jakém oboru asi podniká, čím se zabývá?
- nemusíte být zrovna příznivcem známé osobnosti, ale prostě chcete vědět co je to za firmu, kterou má váš soused napsanou na svém autě, jestli je jeho a jaké má další firmy?
- a co váš starosta? Má firmu, která má podíl v jiné firmě, jejíž dceřiná společnost dostává pěkné zakázky v obci/městě, kde žijete?

Na toto všechno vám community_tracker dokáže odpovědět.

Možná namítnete – proč bych využíval služeb, které si dokážu najít sama? Říkáme ano, ale – opravdu toto děláte, když se chystáte na každou důležitou schůzku? Opravdu si prověříte každého obchodního partnera při zakládání jeho složky nebo to děláte jen nahodile, popř. vůbec?

Napadlo vás, že váš prověřený známý, přítel, podniká v oblasti, která vás zajímá, jen na to nikdy nedošla řeč?

Vyzkoušejte nás, třeba vás překvapíme Smile

==================== computer translation follows
Existují různé důvody, proč byste mohli potřebovat k hledání osob. Možná bude nutné najít ztraceného příbuzného, dávná láska, spolužák nebo obchodním styku. Používání vyhledávače jako Google či Yahoo hledat lidé by mohli pracovat v některých případech, ale ve většině případů nebude.
Jak to nejlepší vyhledávače selhat tak bídně, když přijde na vyhledávání lidí? Odpověď se skrývá v málo známý, ale velmi důležitou část webu s názvem "hluboký web" - http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_web, http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlubok% C3 BD_web%.
Také známý jako "neviditelný web", termín "hluboký web" se odkazuje na obrovské úložiště podkladových obsahu, jako jsou dokumenty v on-line databází, že obecné-účel prohledávačům (http://en.wikipedia.org/wiki/Web_crawler) nemohou dosáhnout. Hluboká webový obsah se odhaduje na 500 krát, že na povrchu web, ale zůstal nevyužitý většinou kvůli omezením tradičních vyhledávačů.
Protože většina osobní profily, veřejné záznamy a jiné dokumenty týkající se lidí-jsou uloženy v databázích a nikoli na statických webových stránek, většina z vyšší-kvalitní informace o lidech, je prostě "neviditelný" pro běžné vyhledávače.
Pipl dotazu-motor vám pomůže najít hluboké webové stránky, které nelze nalézt na pravidelných vyhledávačích.
Na rozdíl od typické search-engine, je navržen tak, aby Pipl načíst informace z hlubokého webu. Naše roboty jsou nastaveny na interakci s databázemi a vyhledávání extrakt fakta, kontaktní údaje a další důležité informace z osobní profily, člen adresáře, vědecké publikace, soudních záznamech a mnoho dalších hluboce-webových zdrojů.
Pipl není jen o nalezení další výsledky, jsme pomocí pokročilých jazyk-analýzy a hodnocení algoritmy pro vás nejdůležitější kousky informací o osobu v jednolůžkovém, bezstarostný-až k-číst výsledky hledání.
Není přesvědčen o tom ještě? zkuste hledat pro lidi, a uvidíte ten rozdíl.

 

english version:

The most comprehensive people search on the web

There are various reasons why you might need to search for people. You may need to find a lost relative, an old flame, a classmate or a business contact. Using a search engine such as Google or Yahoo to search for people might work in some cases, but in most cases, it won't.
How come the best search engines fail so miserably when it comes to people search? The answer lies in a little known but very important part of the web called "the deep web" - http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_web, http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlubok%C3%BD_web.
Also known as "invisible web", the term "deep web" refers to a vast repository of underlying content, such as documents in online databases that general-purpose web crawlers  (http://en.wikipedia.org/wiki/Web_crawler) cannot reach. The deep web content is estimated at 500 times that of the surface web, yet has remained mostly untapped due to the limitations of traditional search engines.
Since most personal profiles, public records and other people-related documents are stored in databases and not on static web pages, most of the higher-quality information about people is simply "invisible" to a regular search engine.

community_trackers's query-engine helps you find deep web pages that cannot be found on regular search engines.

Unlike a typical search-engine, community_tracker is designed to retrieve information from the deep web. Our robots are set to interact with searchable databases and extract facts, contact details and other relevant information from personal profiles, member directories, scientific publications, court records and numerous other deep-web sources.

Pipl is not just about finding more results; we are using advanced language-analysis and ranking algorithms to bring you the most relevant bits of information about a person in a single, easy-to-read results page.

Not convinced yet? try searching for people and you'll see the difference.

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me