sobota 25. srpna 2007

ministerstvo financí podporuje hypotéky :o)))

Google mi na dotaz: danova reforma hypoteky vrátil mimo jiné tuto odpověď:

iPOINT - Daňová reforma 2007: Hypotéky (TZ MF)Bohužel se v médiích objevují nepodložené informace, že daňová reforma znevýhodní hypotéky a obecně zredukuje možnost uplatnění výše uvedených úroků jako ...
ipoint.financninoviny.cz/danova-reforma-2007-hypoteky-tz-mf.html - 30k - Archiv - Podobné stránky


takže jsem na to kliknul a vidím:

"Ministerstvo financí nenavrhuje v rámci novel daňových zákonů žádné změny v možnosti uplatňování úroků ze stavebního spoření, z hypotečního úvěru či úvěru poskytnutého stavební spořitelnou jako odčitatelné položky od daně z příjmů fyzických osob."

Jak je tedy mozne, ze podtrzeno secteno, jak to ted chapu ja, ze misto toho, abych si odpocital 4000 ze své měsíční splátky hypotéky, si teď odpočítám jen 2000? To se přece mění, ne?
Jako člověk který vystudoval ekonomii celkem dobře chápu, že to neudělali jak pro idioty snížením možnosti odpočítat si úroky, ale tím, že snížili daňovou sazbu, která je však kompenzována vyšší superhrubou mzdou, tzn. vsadím se, že příští rok dostanu ve výplatě o několik tisícovek míň :o(

Podepsaná nějaká paní z MF ČR. Já znám marketingové řeči o tom, jak se děje něco, co ve skutečnosti tak není. Ale proč to ta paní povídá na finančních serverech, které čtou lidi, co o tom něco vědí?

To je skoro stejný, jako když Patria Finance ohlásila skvělé vyhlídky pro ČEZ a den nato shodila trh o 10%. To beru, že jsou to žraloci ( o etice nediskutuji ), ale MF by takové věci dělat nemuselo, ne?

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me