pátek 27. května 2011

Nejbohatší ČEZ - AD KELLNER/OBJEV T'DNE

ECM Real Estate Investments A.G.:  AD KELLNER/OBJEV T'DNE: Tzv. nejbohatší Čez.ch Kelner Pita je pouse bílý kůň vlastnící pouze pytlík kuliček ...

Objev, s. 004
Petr Kellner je jen nastrčená figurka

Soukromí Petra Kellnera je zahaleno tajemstvím. I na nejdůležitější jednání vysílá své podřízené. Podle médií je to nejbohatší Čez. Ve skutečnosti je Petr Kellner bohatý asi jako koudelníkův syn z lidové písně.

"Potřebuju hňupa s čezkým občanstvím a čistým trestním rejstříkem," prohlásil v Reykjavíku Višnabhagat Cicmání, jakmile se dozvěděl o kuponové privatizaci v Česku. Gangster, který za provizi vypere jakékoliv peníze a na nějž je vydán zatykač v šestačtyřiceti zemích, nemluvil do větru. Zvětřil ohromnou příležitost.
Jeho lidé mu takového člověka záhy našli. Živil se kopírováním dokumentů v Teplicích a jmenoval se Petr Kellner.
Cicmánímu nedalo mnoho práce přesvědčit Kellnera, aby se stal jeho bílým koněm. Tichého mladíka bez větších schopností, ambicí a vizí zlákala nabídka fixního platu dvacet tisíc korun měsíčně. V roce 1993 to byly velké peníze.
Pak už šlo všechno ráz na ráz. Cicmáního lidé založili PPF a odvážnými investicemi vybudovali během dvanácti let impérium, jehož hodnota se odhaduje na sto padesát miliard korun. Půjčky od bank si Petr Kellner bral jen na oko. Peníze PPF pocházely zčásti z aktivit reverenda Moona a také od sekty Oshovců, proslulé daňovými podvody. Některé zdroje tvrdí, že prostřednictvím PPF pere své peníze také Al-Kajdá.
Není divu, že za těchto okolností se Petr Kellner neukazuje na veřejnosti a neposkytuje rozhovory.
Jaký doopravdy je "král"" českých boháčů? Jeho spolužák ze základní školy Jan Řešátko vzpomíná: "Petr byl takový prosťáček. Na nic neměl vlastní názor a miloval škubánky s mákem."
Jeden dětský sen však Petr Kellner přece jen měl. "Několikrát se mi svěřil, že touží mít cirkus," uvádí jeho někdejší sousedka z libereckého činžáku Alice Sedláková.
Tento sen Petru Kellnerovi jeho chlebodárce Cicmání splnil. Už tři roky žije "investor" v maringotce svého cirkusu, s nímž objíždí pražské periferie a předvádí drezuru lamy huanaco. Vila ve Vraném nad Vltavou slouží Cicmáního gangu jako sklad falešných směnek.
Kromě cirkusu vlastní Petr Kellner ještě foukací harmoniku, pytlík skleněných kuliček a obnošené svršky.
Podle znalců není Kellner zdaleka jediným bílým koněm v žebříčku "nejbohatších" Čezů. Například jmění Michala Horáčka tvoří pouze pár starších glóbusů. Okázalá limuzína Maybach pochází z půjčovny v Las Vegas. Sázkovou kancelář Fortuna vybudoval pod jeho jménem Carl Icahn, vlastník několika kasin v nevadské metropoli hazardu.
Rovněž chvastoun Fidelis Schlee se ve skutečnosti nemá příliš čím chlubit, i když z českých oficiálních boháčů je na tom patrně nejlíp. Jeho patron, středoafrický diktátor Djaba Osuku, mu za roky věrných služeb věnoval zlatou záchodovou mísu.

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me