pondělí 7. dubna 2008

Seminar kognitivnich ved

( skv.cogscience.info )

Vás zve na další setkání:

Mozek a prostorová kognice
RNDr. PhDr. Tereza Nekovářová, Ph.D.

Seminář se koná v pondělí 7.4. od 18:00.
POZOR! Seminář se výjimečně koná v zasedací místnosti Fakulty informatiky a statistiky VŠE, nám. W. Churchilla 4, 130 67, Praha 3.
Zasedací místnost je v tzv. Nové budově, 4. patro, m.č. 403, hned u schodů. Nejlépe se zeptat na vrátnici, ochotně vám poradí.

Anotace přednášky:

Schopnost orientovat se v prostředí je zásadní pro každého živočicha, včetně člověka. Jedinec si musí být vědom nejen své polohy v prostoru, ale i umístění důležitých míst a pozice ostatních jedinců (ať už kořisti, dravců, či možných partnerů).
Strukturou nezbytnou pro prostorovou kognici je hipokampus, který je součástí limbického systému, a který se výrazně podílí na epizodické paměti u lidí. Studium mechanizmů, které umožňují kódování "prostorové mapy" tak poskytuje možnosti, jak studovat mechanizmy fungování kognice, paměti i učení obecně.

Prosíme, přepošlete informaci o Semináři možným zájemcům.

--------------------------------------------------------

Cíl a téma seminářů:
Seminář kognitivních věd dává prostor k osobním kontaktům mezi badateli, kteří se zabývají oblastmi souvisejícími s kognitivními vědami. Jedná se například o filosofii poznání, neurofyziologii, umělou inteligenci a logiku, vědu o složitosti, lingvistiku a antropologii. Při organizování seminářů bude kladen důraz na transdisciplinární dialog.

Čas a místo konání:
Semináře se konají jedenkrát měsíčně, vždy první pondělí v měsíci, v 18.
hodin, v Klubu knihovny Vysoké školy ekonomické v Praze. Klub knihovny se nachází v tzv. Staré budově VŠE, vstup hlavním vchodem z náměstí W.Churchilla, poté po schodišti do mezipatra. Klub je přímo proti vstupním dveřím knihovny.
Spojení:
tramvaje 5, 9, 24, 26; zastávka Husinecká
bus 135; zastávka Náměstí Winstona Churchilla

Kontakt:
Jan Burian, burianj (at) vse.cz
Katedra informačního a znalostního inženýrství, VŠE Katedra filosofie, VŠE

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me