středa 30. dubna 2008

kniha ke zkousce k predmetu IZI901

Umělá inteligence v modelování a řízení
http://umarecka.cz/cze/pocitacova/ostatni/umela_inteligence/umela_inteligence_v_modelovani_a_rizeni
Středem zájmu této knihy jsou nekonvenční, nenumerické popisy, postavené na principech umělé inteligence, využívající fuzzy množinové matematiky, kvalitativních resp. semikvalitativních či kognitivních přístupů, systémy postavené na principech neuronových sítí a genetických algoritmů nebo jejich efektivní fuze. Sledovanou oblastí je rovněž jejich využití v expertních a řídicích systémech. Zde je třeba zdůraznit pozici fuzzy řízení, které si, zvláště v zahraničí, již své místo v aplikované kybernetice definitivně nalezlo.

Cílem publikace je přispět k zaplnění volného místa, které v naší odborné literatuře v oblasti teorie i aplikace metod umělé inteligence doposud existuje. Zpracovaná látka, rozdělená do dvanácti částí, je zaměřena na metodologii kvalitativních modelů, semikvalitativních modelů, fuzzy modelů, kognitivních modelů a neuronových, fuzzy-neuronových, neuro-genetických či fuzzy-neuro-genetických systémů. Zvláštní pozornost je věnována využiti popisovaných principů v oblasti automatického řízení. Jednotlivá témata jsou vždy uvedena nutným teoretickým aparátem a v závěreč části doplněna příklady aplikací.

Hloubkou zpracování je tato kniha předurčena především studentům vysokých škol. Poslouží však i čtenářům se středním vzděláním.

Témata, jimiž se tato kniha zabývá, jsou propojena tématikou nekonvenčních metod popisů chování složitých soustav a nebyla dosud v takovém pojetí a rozsahu v naší technické literatuře zpracována.

Cena: 208,00 Kč
Vaše cena: 184,00 Kč
Ušetříte: 24,00 Kč ( 12 % )
Kupující k tomuto produktu také koupili
Formální logika v umělé inteligenci
Umělá inteligence 5


Autor: Miroslav Pokorný Rok vydání: 1996 ISBN: 80-901984-4-9 Počet stran: 180 Formát: A5 Zasíláme do: 3 dnů Vydavatelství: BEN

0 komentářů:

hledej.me » Tykač

Google
 

počet návštěv blogu za posledních 7 dní

Oblíbené příspěvky

hledej.me